r

Even voorstellen: André Hoek

André Hoek, 47 jaar, vader van drie opgroeiende pubers, getrouwd, directeur van Hoek Hoveniers en ruim 25 jaar in het groen vak.

“In mijn jeugd ging je niet naar de speeltuin. Je speelde gewoon buiten met wat en wie er was. Verkeer was nog niet zo druk, overdag waren de straten bijna autoloos.  Ik vond het een uitdaging om in de wijken in aanbouw tussen de rioolbuizen op verboden terreinen te spelen. Hier en daar liep je wel eens een schram op, maar dat woog niet op tegen het avontuur.”

“Heerlijk was het om met water te spelen, slootje te springen, dammetjes te bouwen, kikkervisjes te vangen. Of op een verscholen plek steeds weer een hut te bouwen en te veranderen. Als kind al was ik altijd al graag buiten tussen het groen. In het bos de bijna rijpe kastanjes uit de boom gooien met stokken die je vond. Tja dan kwam er wel eens een stok verkeerd naar beneden. Ook daar leer je weer van…”

“De hedendaagse speeltuinen vind ik veel te gecultiveerd en laten nog maar weinig aan de fantasie over en bieden te weinig uitdaging. De jeugd is er snel uitgespeeld en op uitgekeken.”

Laat kinderen weer eindeloos kunnen spelen, geef ze die vrijheid om al spelenderwijs te leren vallen en opstaan. Dingen uitvinden, leren omgaan met dat wat de natuur biedt. Laat kinderen weer lekker door de plassen stampen als het flink geregend heeft of crossen door de modder. Wat een gevoel van vrijheid geeft dat!”

“Speelnatuur geeft kinderen die ruimte, om te rotzooien met water en grond, avonturen te beleven, zelf te ontdekken wat de natuur brengt. En zichzelf steeds weer kunnen vermaken
Met Speelnatuur brengen we de ervaring van verschillende partijen samen en krijgt u het beste van ons allemaal. Zo kunnen we onze speelaanleidingen steeds verbeteren. Het is een continu leerproces van een groep authentieke mensen die vanuit hun overtuiging voor speelnatuur kiezen.”

“Een belangrijk onderdeel  in onze leefomgeving is de levende natuur zoals in grote bomen. Die brengen we dan ook graag terug of willen we behouden!”