r

Groen plein voor Nutsschool Laan van Poot

In Den Haag richting strand en duinen ligt Nutsschool Laan van Poot. Deze zomer heeft Hoek Hoveniers naar een ontwerp van Suzanne van Ginneken het plein een natuurlijke metamorfose gegeven. Onder grote belangstelling van leerlingen, leerkrachten en ouders heeft directrice Karin Zwaveling het plein met de start van het nieuwe schooljaar op 6 september officieel geopend en kon het plein in gebruik worden genomen.

Zeker dankzij de prettige samenwerking met de schoolleiding hebben de vakhoveniers hun werkzaamheden tijdens de zomervakantie kunnen uitvoeren. Fase 1,2 en 4 van het Groene Schoolplein-plan zijn nu voltooid. Speelnatuur kijkt al uit naar het vervolg!

Voorafgaand aan de aanlegfase…
De werkgroep Groene Schoolplein van ouders en leerkrachten is gestart met het ontwikkelen van ideeën waarbij de leerlingen volop zijn betrokken. Het plein moest vooral meer uitdagende en natuurlijke speelmogelijkheden krijgen, groener worden, de mogelijkheid bieden om buiten les te geven en de kinderen wilden ook een plek hebben om te kunnen sporten.

Ontwerpster Suzanne van Ginneken heeft goed geluisterd naar de wensen en deze in het definitieve ontwerp verwerkt waarbij ook gekeken is naar de haalbaarheid. Het ontwerp sluit bovendien mooi aan bij het strand- en duingebied waaraan de school grenst.

Met het doordachte plan van aanpak waarmee Speelnatuur de school heeft geadviseerd, heeft Fonds 1818 de maximale 22.000 Euro aan subsidie toegekend. Als aanvulling daarop heeft de school zelf nog een sponsorloop georganiseerd waarmee zij ruim 10.000 Euro hebben opgehaald en ook andere sponsors hebben zich nog aangediend!

Speelnatuur kan van elk schoolplein een uniek groen schoolplein maken. Graag helpen wij u verder met u plannen. Bekijk onze website/catalogus en neem gerust vrijblijvend contact op via 071 7508553 of info@speelnatuur.nl!