r

Jolanda Maas zoekt basisscholen in de Randstad en Bollenstreek

GEZOCHT:
Basisscholen in de Randstad en Bollenstreek voor een dynamisch, vooruitstrevend onderzoek naar de ‘leer’ kracht van groene schoolpleinen 
Dat groene schoolpleinen goed zijn voor de ontwikkeling van jonge kinderen is inmiddels bekend. Uit onderzoek van Jolanda Maas is al gebleken dat jonge leerlingen (groep 4 en 5) zich prettiger voelen op een school met een groen schoolplein dan op een school met een ‘grijs’ plein. Zij vinden school leuker, hebben meer vriendjes en geven aan minder vaak gepest te worden dan hun leeftijdsgenootjes met een tegelplein. Bovendien zien we ook dat jongens zich na het speelkwartier op een groen schoolplein beter kunnen concentreren.
 
Het onderzoek gaat verder!
Jolanda Maas is op zoek naar scholen die mee willen werken aan een meerjarig onderzoek. Maas zoekt daarvoor scholen die voorlopig een tegelplein zullen houden; scholen die nu nog een grijs plein hebben maar van plan zijn een groen plein te gaan aanleggen en scholen die al een groen plein hebben. 
 
Tijdsinvestering
Meedoen aan het onderzoek kost natuurlijk wel wat tijd maar het aantal uren per schooljaar dat u kwijt bent is zeer beperkt. U vindt een overzicht van het hele onderzoek en een indicatie van de tijdsinvestering in bovenstaande link.
 

Contactgegevens
Voor meer informatie over (deelname aan) het onderzoek, de criteria en het aanraden van scholen die passen binnen het onderzoek kunt u contact opnemen met onderzoeker Jolanda Maas:
06-24212540.
 

Dit onderzoek is een samenwerkingsverband tussen:
Fonds 1818
Sophia Stichting
Veldwerk Nederland
Thomas More Hogeschool
Hogeschool Leiden
Vrije Universiteit Amsterdam
Rijksuniversiteit Groningen