r

Buurtspeelveldje Boxtel, Noord-Brabant

Gemeente Boxtel gaf Speelnatuur de opdracht om een prototype ‘saai buurtgrasveldje’ om te vormen tot een stukje speelnatuur. De buurtbewoners wilden graag een geheel andere invulling van het speelveldje en hadden een verzoek bij de gemeente ingediend.

Voorafgaand aan het hele proces is een aantal positieve gesprekken gevoerd met enthousiaste omwonenden en in kaart gebracht wat zij precies voor ogen hadden. Tegelijkertijd was het een mooie gelegenheid om hen te laten kennismaken met speelnatuur; een begrip wat veel mensen nog niet bleken te kennen.
Ontwerpster Suzanne van Ginneken bezocht het project om een beeld te vormen van het door woningen omsloten speelveldje en om een indruk van de buurt zelf te krijgen. Na akkoord op het ontwerp is Hoveniersbedrijf Giel van der Palen gestart met de aanleg en hebben de hoveniers de klus in tijdsbestek van een week kunnen afronden.

Het ‘saaie buurtgrasveldje’ is ingericht met speelelementen zoals een kruipbuis, grote zwerfkeien om te klimmen én chillen, een verticale en horizontale klimboom met zandondergrond en stapboomstammen naar een verhoogd uitkijkplateau.

De buurt is zeer enthousiast over de nieuwe natuurlijke speelplek waar kinderen van alle leeftijden aanwaaien. (Vanwege privacyredenen staan geen kinderen op de foto’s.) Ook spraken omwonenden uit dat zij het een hele leuke speelplek vinden waar door buurtkinderen dagelijks volop wordt gespeeld!

Bel of mail Speelnatuur geheel vrijblijvend over hoe wij een nieuwe invulling van een buurtspeelplek in uw gemeente kunnen aanpakken!]