r

Montessorischool Wassenaar

De Montessorischool Wassenaar had een grote wens voor een groen schoolplein en bracht alle ideeën en wensen in een plan samen, waar de leerlingen een belangrijke inspraak in hadden. Het speelse ontwerp van Suzanne van Ginneken dat volgde werd enthousiast omarmd. Het startsein voor de vakmannen van Hoek Hoveniers werd gegeven.

Omdat veel gesport wordt op het schoolplein was een van de wensen om een gedeelte van het plein intact te laten voor balsport zoals hockey. Gekozen is voor een verhard speelveld met opstaande randen door de grijze stoeptegels te hergebruiken. Aan beide kopse kanten zijn hoge ballenvangers van wilgentenen geplaatst. De balsportliefhebbers kunnen nu vrij hun gang gaan. Tegelijkertijd is het speelveld een multifunctionele buitenruimte die zeker ook kan dienen als buitenklas door de vele zitruimte of voor bijvoorbeeld feestelijke bijeenkomsten voor de hele school.

Rondom het Montessori kunstwerk is een chillplek ontstaan met houtsnippers en een unieke boomstamzitbank. Vanuit hier is goed overzicht op het plein en de vernieuwde fietsenstalling met houten bekleding. Op het plein zijn ook moestuinbakken geplaatst waar kinderen kunnen leren dat groente niet van de supermarkt komt.

Het schoolplein grenst al aan een groenrijke omgeving waar natuurlijke speelelementen zijn geplaatst zoals een grote verticale klimboom en een reuze wilgentunnel. In de kruidentuin is een plek gecreëerd voor huttenbouw waar de kinderen al volop creatief zijn bezig geweest.
Naar eigen fantasie kan daar steeds weer een nieuwe speelplek ontstaan; speelnatuur zoals speelnatuur bedoeld is.

Rondom de school is een natuurlijke afrastering geplaatst wat het geheel afmaakt en een mooie aanblik geeft. Speelnatuur heeft dit project met plezier gemaakt en wens de Montessorischool Wassenaar een mooie ontdekkingsreis op haar nieuwe groene schoolplein toe!