r

Tovertuin voor stichting Het Vergeten Kind

Speelnatuur heeft met plezier en enthousiasme meegewerkt aan het ontwerp en de aanleg van de eerste buiten Tovertuin voor Stichting Het Vergeten Kind (voorheen de Guusje Nederhorst Foundation). Tot nu toe werden alleen binnen Tovertuinen gemaakt voor opvanghuizen, om de kinderen die daar noodgedwongen wonen een fijne en veilige speelplek te geven.

Suzanne van Ginneken (ontwerper Speelnatuur) werd benaderd om een ontwerp te maken voor de buitentuin. Zij baseerde haar ontwerp op een eigen geschreven verhaal waarin vanzelfsprekend Woezel & Pip een hoofdrol spelen. Het idee achter het ontwerp was om natuurlijk spelen te combineren met de kleurrijke wereld van Woezel & Pip en hun vriendjes. Door het robiniahout een kleur te geven en met de muurschilderingen is dat goed uitgepakt.

De buitentuin is vooral gericht op de kleinste kinderen tot 6 jaar. En natuurlijk kunnen ook de wat oudere kinderen zich prima uitleven. De tuin heeft een heuvel met waterloop die uitkomt in de zandbak. Woezel is te vinden bij de fluisterbloemen en stapstammen. En misschien wel het mooiste speelitem is het boomhok met glijbaan.
Alle karakters uit de boekjes van Woezel & Pip zijn in de buitentuin terug te vinden: Woezel & Pip op het dak, uiltje op het boomhok, buurpoes op de stapelmuur, mol in de zandbak en tante Perenboom tegen de muur.
Speciaal voor de moeders zijn twee veranda’s met een groen dak gemaakt zodat zij ook bij minder weer heerlijk buiten kunnen zitten.

Hoveniersbedrijf Giel van der Palen, partner in Speelnatuur, verzorgde mede de aanleg. De foto’s spreken voor zich: een aantrekkelijke, kleurrijke en kindervriendelijke buiten Tovertuin. Bekijk hier een filmpje van de aanleg en opening.

De eerste buitentuin van vrouwenopvang SMO in Den Bosch is in de actieweek van Het Vergeten Kind feestelijk geopend. De beheerster van de vrouwenopvang SMO vertelde onlangs dat de kinderen enorm genieten en dat zij nu veel meer buiten spelen. En wanneer bij goed weer het water ook nog wordt aangesloten, wordt het vast een dolle pret.

Hopelijk volgen er nog veel meer buiten Tovertuinen voor Stichting Het Vergeten Kind!